Kako zapošljavamo?

ŽELIŠ DA RADIŠ U UPRAVI NAŠE KOMPANIJE?

Proces selekcije za Upravu društva se odvija po fazama. U prvoj fazi dobijamo tvoju radnu biografiju. Daj joj svoj pečat, neka predstavi pravog tebe i zainteresuje nas već u ovom koraku! Pokaži da si spreman da strastveno uđeš u tržišnu utakmicu, primenjuješ nova znanja i disciplinovano ideš ka cilju sa timom koji se raduje zajedničkom uspehu. To su ujedno i naše zajedničke vrednosti koje u Mercatoru živimo: ZNANJE, STRAST, DISCIPLINA I ZAJEDNIČKI USPEH. Koliko se ti vodiš ovim vrednostima?

U sledećoj fazi naš stručan i odgovoran tim pažljivo vrši predselekciju na osnovu pristiglih biografija. Ukoliko si prošao/la predselekciju, SMS će te obavestiti da te na mejlu čeka link ka materijalu za psihološko testiranje. Ovo su verovatno jedini testovi koje si radio/la, a da ti za to nije potrebna priprema. Sjajno, zar ne? Odgovaraćeš iskreno na pitanja koja se tiču tvojih navika i načina razmišljanja, jer nam je stalo da što bolje upoznamo budućeg kolegu odnosno koleginicu. 

Sledeća faza je poziv na intervju. Bravo! Odlično si složio/la krugove i slike, sada je vreme da se upoznamo uživo. Razgovaraćeš sa našom koleginicom iz ljudskih resursa i linijskim menadžerom (svojim budućim pretpostavljenim) o svojim kompetencijama, koje su u vezi sa pozicijom za koju si konkurisao/la. Svi kandidati imaju isti tretman, zato možeš očekivati struktuiran proces intervjua, pri čemu svim kandidatima za istu poziciju postavljamo ista pitanja, koristeći istu skalu za procenu. Ovim obezbeđujemo maksimalnu objektivnost u proceni i izboru odgovarajućeg kandidata. Tvoje iskustvo u procesu selekcije jako nam je važno! Uslediće još jedan krug intervjua, a mi obećavamo prijatnu atmosferu na svakom od njih.

Poslednja faza rezevisana je za povratnu informaciju. Javljamo ti da si postao/la deo tima od 8000 ljudi, ali ne bilo kakvih, već sjajnih pojedinaca, od kojih svaki ima posebno važno mesto u sistemu zvanom Mercator – S!

Ukoliko pak nisi odabran/a, ne očajavaj, imamo te na umu za neke duge izazove, za koje možda ni sam/a ne znaš da poseduješ sjajne sposobnosti.

Ako ti sve ovo zvuči lakše nego što si mislio/la, u pravu si! Prijavi se, ostvari perspektivnu karijeru, a mi ćemo ti pomoći da zajedno srušimo predrasudu o tome da je pronaženje posla stresna životna situacija.

PRIVLAČI TE DA SE PRIDRUŽIŠ TIMU U OPERATIVI?

Na listi stresnih događaja u životu pojedinca, na njenom samom vrhu, nalazi se stres u vezi s pronalaženjem zaposlenja. Slažemo se da su naboj tenzije, iščekivanja, strah, veliki prilikom samog procesa selekcije. Zbog toga se mi u Mercatoru trudimo da ti maksimalno olakšamo prolazak kroz ovu uzbudljivu životnu fazu.

Ukoliko želiš da ostvariš karijeru u delatnosti koja postoji još od Kamenog doba, da osetiš sigurnost u kompaniji koja ima budućnost i da budeš heroj i u vanrednim situacijama, ukratko da budeš TRGOVAC, prijavi se i isprati sledeće korake.

Mi u kompaniji zapošljavamo tokom cele godine, na sledećim pozicijama: prodavac, mesar, vozač i magacioner. To znači da na sajtu naše kompanije uvek možeš naći konkurse za ove pozicije. Sve što treba da uradiš je da se prijaviš i u par jednostavnih koraka ostaviš svoje podatke.

Karijera-KakoZaposljavamo-Velika-Intext

Vrlo brzo, a možda i istog dana, možeš očekivati poziv koleginice iz tima za selekciju koja će ti zakazati razgovor. Razgovor može biti u maloprodajnom objektu/logističkom centru u blizini mesta stanovanja ili putem video poziva. Zbog novonastale situacije izazvane virusom Covid 19, prilagodili smo način obavljanja razgovora, kako bismo maksimalno smanjili mogućnost zaražavanja, te smo u svakom trenutku spremni da izađemo u susret. Razgovor je isti po kvalitetu, da li se odvija uživo ili putem neke od aplikacija (viber, whats up). Traje između 15 i 20 minuta i najbolji deo – nije potrebna nikakva priprema!

Karijera-KakoZaposljavamo-Velika-Intext-2

U samom objektu, gde je zakazan razgovor, sačekaće te naš kolega, poslovođa objekta/rukovodilac logističkog centra, koji će sa tobom obaviti prijatan, kratak razgovor. Razgovor se odvija u nekoliko faza. Nakon dobrodošlice, ti ćeš nam se predstaviti i reći nešto o sebi. Koju si školu završio/la, odakle dolaziš, šta te je motivisalo da se prijaviš da radiš kod nas, ali i sve drugo što smatraš da treba da nam kažeš. Druga faza se tiče radnog iskustva i znanja. Seti se prethodnih radnih iskustava, šta si radio/la na pređašnjem poslu, šta ti se dopalo, a šta i ne baš. Ukoliko nemaš radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima – nije važno! Nama je bitno da imaš volju, da se ne bojiš izazova i da si spreman/na da učiš nove stvari. Vrlo je važno da budeš iskren/a, jer mi u Mercatoru cenimo iskren odnos, pa će ti s tim u vezi i naš kolega ili koleginica predočiti uslove rada baš onakve kakvi jesu. U trećoj fazi dobijaš informacije iz prve ruke o radnom vremenu, visini zarade, mogućnostima za napredovanje i stimulaciju. Time što dolaziš u objekat, imaš priliku da već tada vidiš svoje potencijalne koleginice i kolege, da snimiš radni prostor i atmosferu, da čuješ omiljenu pesmu na radiju, pa da istog časa poželiš da radiš kod nas. Nakon obavljenog razgovora, vrlo brzo možeš očekivati povratnu informaciju. Možda te na putu do kuće pozovemo i obavestimo o početku rada. Najkasnije to može biti u roku od nedelju dana. Kada te pozovemo, dogovaramo pojedinosti ugovora et voila! – postao/la si deo tima koji ima budućnost!

Glavne informacije o našoj kompaniji, benefite I pogodnosti za zaposlene možete pogledati OVDE.