Benefiti

BENEFITI ZA ZAPOSLENE

U Mercator-S smo ponosni na svoje zaposlene. Zato nam je važno stvaranje pozitivnog radnog okruženja i radne atmosfere u kojoj svako dobija priliku da ostvari svoj pun potencijal na poslu i poveća stepen zadovoljstva i na taj način doprinese uspehu kompanije.

Pored profesionalnog razvoja i stalnog usavršavanja zaposlenih, kroz svakodnevni rad sa zaposlenima nastojimo da vrednujemo i nagradimo doprinos svakog pojedinca, omogućimo veću odgovornost i nezavisnost u poslu i to sve kroz kontinuirane inovacije i promene u radnom okruženju koje njihov rad čine ugodnijim i zanimljivijim.

Family friendly benefiti

Family friendly sertifikat je dokaz da kompanija Mercator-S sprovodi niz mera kojima na značajan način utiče na uslađivanje poslovnog i privatnog života, što je jedan od najvećih izazova današnjeg vremena.

Family Friendly

Povratak na posao

Zaposleni nakon bilo kog odsustva dužeg od 6 meseci, isključujući neplaćeno odsustvo, ima pravo na postepeni povratak na posao i to tako što će prve nedelje nakon povratka na posao raditi po 4h dnevno, druge nedelje po 5h dnevno, a treće i četvrte nedelje po 6h dnevno.

Privatni dani

Zaposleni ima pravo na 2 slobodna dana iz ličnih razloga (plaćeno odsustvo), koji se po potrebi koriste bilo kada u toku godine. Dani se mogu koristiti spojeno/odvojeno i mogu se spojiti sa vikendom.

Dani tata

Nakon izlaska bebe iz porodilišta, u prva tri meseca, očevi imaju pravo na dodatnih 5 slobodnih dana u odnosu na zakonski dodeljene, koje mogu koristiti po potrebi (spojeno/odvojeno).

Zdravo, svete!

Svako novorođeno dete zaposlenih će dobiti poklon paket.

Dani zdravlja

Zaposleni dobija jednom godišnje specijalistički pregled po izboru.

Dan za prvake

Zaposleni dobijaju jedan slobodan dan za polazak deteta u 1. razred.

Dete ište obdanište

Zaposleni dobijaju jedan slobodan dan za polazak deteta u vrtić i naredna 4 dana skraćenog radnog vremena (radno vreme: 4h/dan).

Promeni poziciju

Ukoliko je otvoreno novo radno mesto kompanija prvo organizuje interno regrutovanje. Proces mora biti u skladu sa zakonskim odredbama objavljivanja novih radnih mesta.

Dan za dar

Kompanija organizuje novogodišnju/božićnu zabavu gde deca zaposlenih dobijaju poklone.

Dani van dometa

Tokom korišćenja godišnjeg odmora, sobodnih dana, kao i van radnog vremena, od zaposlenog se ne očekuje da redovno proverava svoj telefon i mejlove.

Dodatne pogodnosti

Kaži, jer se važi!

Projekat „Kaži, jer se važi!“ je istraživanje posvećenosti i zadovoljstva zaposlenih gde tokom tri nedelje, svi zaposleni imaju priliku da podele svoje mišljenje o tome kako se osećaju na svom radnom mestu, šta bi voleli da promene u cilju unapređenja svog profesionalnog razvoja, kao i šta misle o organizacionoj kulturi naše kompanije.

Sportski duh

Mercator-S podstiče sportski duh među zaposlenima. U sklopu kampanje „Beograd – grad vaših iDEA“ i kao eksluzivni sponzor Beogradskog maratona, kompanija spaja sve generacije zaposlenih koji trče sa Beograđanima, ali i najvećim imenima svetske atletike. Za svoje timove, kompanija omogućava i sportske turnire, košarkaške i fudbalske, koji spajaju sport i dobru zabavu.

Uvek smo tu da pomognemo

U Mercator-S postoji veliki broj zaposlenih koji na svaki način podstiču humanost, kao i onih koji su spremni da pomognu na bilo koji način. Zato je kompanija osnovala Fondaciju solidarnosti “Mercator-S”, čiji su članovi zaposleni u kompaniji, koja ima za cilj prikupljanje i dodelu materijalnih sredstava zaposlenima ili užim članovima porodice, kada im je pomoć neophodna.

Kupovina putem administrativne zabrane

U Mercator-S znamo da lepota praznika nije samo u onome što dobijamo od drugih nego i u poklonima kojima želimo da obradujemo one do kojih nam je najviše stalo. Zato je naša kompanija odlučila da svojim zaposlenima omogući povoljniju slavsku i prazničnu kupovinu putem administrativne zabrane na 6 ili 12 mesečnih rata, bez kamata i naknada.

Kupovina uz Super Karticu

Zaposleni Mercator-S, kao članovi Super Kluba, ostvaruju pogodnosti prilikom svake kupovine u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama, uz Super Karticu.

Nagrađivanje originalnih inicijativa i dodatnog truda

Verujemo da svaki pojedinac unutar kompanije može svojim znanjem, disciplinom, zajedničkim uspehom i strašću doprineti rastu i razvoju kompanije. Pored toga što zaposlenima obezbeđujemo sigurnost plate, postoje brojni modeli nagrađivanja i priznanja koji pokrivaju ostvarivanje timskih ciljeva, izvrsne pojedinačne rezultate, razmenu znanja sa kolegama, učestvovanje u strateškim projektima ili predlaganje inovativnih ideja.

IDEA AKADEMIJA – škola za sve

Idea Akademija nudi svim našim zaposlenima raznovrsnu paletu edukacija i prilika za razvoj i pruža ponešto za svačije potrebe učenja. Zaposleni imaju i mogućnost usavršavanja kroz stipendije na fakultetima i poslovnim školama.

Mi verujemo u Vaš izbor zato što verujemo u Vas

Zaposleni kompanije Mercator-S imaju mogućnost da aktivno učestvuju u proširenju tima kompanije, da preporuče kandidate za zaposlenje i ostvare novčani bonus.

Biblioteka

Za koleginice i kolege koje vole da čitaju, ali i da se dalje usavršavaju u oblasti koja ih zanima, kompanija je obezbedila mnoštvo knjiga i stručnu literaturu, koje mogu da pozajme sa iDEA Akademije.