Instore inovacije

Inovacije

Instore inovacije

Brendiranje mikrolokacije

In store inovacije - Brendiranje mikrolokacija

Svaki naš maloprodajni objekat priča je za sebe, te smo se potrudili da svakome damo njegov lični pečat. Tako su nastale naše prepoznatljive IDEA prodavnice – IDEA London, duh Londona u Beogradu, IDEA Dorćol, viđena i realizovana od strane našeg dorćolskog umetnika Slavimira Stojanovića, IDEA Beograđanka, u srcu Beograda  i IDEA Organic, prodavnica za ljubitelje organske hrane.

Kompanija Mercator-S prepoznaje značaj tehnologije i konstantno uvodi inovacije u način svog poslovanja kroz različite novine u svojim objektima.

Pametne prese za reciklažu

In store inovacije - Pametna presa

U okviru projekta „Pametni sistem za sakupljanje limenki u gradovima“ koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i zajednički finansiraju Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), kompanije Ball Packaging Europe, Mercator-S i Solagro u okviru programa razvojnih partnerstava sa privatnim sektorom - develoPPP.de, postavljene su pametne prese u IDEA i IDEA organic prodavnicama, a koje za cilj imaju smanjenje otpada reciklažom limenki kroz benefite koje svaki kupac korišćenjem pametne prese ostvaruje.

Šta je pametna presa?

Pametna presa je mobilan i efikasan uređaj koji smanjuje zapremnu otpada za 90% u odnosu na početno stanje. Ona je inovativno rešenje domaće start up kompanije Solagro koje na praktičan i efikasan način reciklira limenke i priprema ih za dalju preradu, a zanimljiva je činjenica da je limenka, za razliku od plastične flaše, materijal koji može beskonačno da se reciklira. Naziv “pametna” je ova presa dobila zbog mogućnosti da se poveže sa ostalim pametnim uređajima poput mobilnog telefona.

Kako se pametna presa koristi?

Upotreba pametne prese je laka, brza i jednostavna, a pored smanjenja otpada, sada donosi i brojne benefite za svakoga ko je u IDEA Organic prodavnici koristi. Aplikaciji možete pristupiti putem web sajta https://solagro.app. Pre svakog ubacivanja limenke u presu za reciklažu skenirate QR kod i na osnovu toga sakupljate poene koji donose popuste na odabrane proizvode. Kroz Solargo platformu možete pronaći lokaciju najbliže prese, informisati se o reciklažnom procesu i pratiti broj recikliranih limenki sa prikazom ostvarenih ušteda.

Bitcoin bankomat

In store inovacije - Bitcoin

Povećano interesovanje za kriptovalute u svetu, ali i u našoj zemlji nas je motivisalo da razmišljamo u pravcu inovacija na tom polju. Rezultat se pokazao u vidu postavke dvosmernog kripto ATM-a u IDEA London prodavnici u Beogradu, a zatim i Novom Sadu, u IDEA Liman prodavnici gde je moguća kupovina najpopularnijih kriptovaluta u svetu: bitkoin, lajtkoin i itirijum, kao i prodaja bitkoin i lajtkoin valuta.