Nagrade i priznanja

Tokom dugog niza godina poslovanja, kompanija Mercator-S dobila je mnogobrojne značajne nagrade i priznanja za svoj rad.

„Čuvarkuća“ srpske privrede

Žig „Čuvarkuća“ predstavlja potvrdu domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta proizvoda koje dodeljuje Privredna komora Srbije. Kompanija Mercator-S ponosni je nosilac čak 111 „Čuvarkuće“ koje je osvojio naš prepoznatljiv i uspešan brend „Ukusi moga kraja“.

Osvojili smo čak tri „Kaktusa“

Stručni žiri nacionalnog Festivala integrisanih komunikacija prepoznao je vrednost i kvalitet naših marketing kampanja. Tako smo 2016. godine dobili „Kaktus“ nagradu za najbolju content kampanju – „IDEA  voće i povrće“, 2018. godine za BTL kampanju „IDEA Dorćol“, a 2020. godine za kampanju „Verujemo u ideju – Novi Sad 2020“.

The most innovative retail chain

Naša IDEA dobitnik je nagrade The most innovative retail chain u okviru Hot Spot Ecommerce Awards 2021, u organizaciji e-commerce Asocijacije Srbije. Pobednike je biralo stanovništvo Srbije, kao i stručni žiri sačinjen od sedam eminentnih članova. Ponosni smo na našu IDEA Online prodavnicu, na ulogu koju je imala u vreme pandemije i imamo velika očekivanja u ovom segmentu rasta u budućnosti. 

JEDINA FAMILY FRIENDLY TRGOVAČKA KOMPANIJA U SRBIJI

Nakon sprovedene evaluacije korporativne politike kojom je kompanija poboljšala rad i iskustvo zaposlenih, TMS CEE je, prema sertifikacionoj šemi „Ekvilib“ Instituta iz Slovenije, dodelio našoj kompaniji Family Friendly Enterprise sertifikat, kojim je Mercator-S postao jedini trgovinski lanac u Srbiji koji je dobio ovo važno priznanje.

Family Friendly sertifikat je potvrda da je Mercator-S svojim zaposlenima ponudio benefite koji direktno utiču na kvalitet života, a među kojima su slobodan dan zaposlenima kada im dete polazi u školu, odnosno skraćenu celu radnu nedelju kada dete polazi u vrtić, dodatno plaćeno odsustvo zbog porodičnih obaveza, postepen povratak na posao nakon dužeg odsustva, paket besplatnih privatnih zdravstvenih usluga u cilju povećanja socijalne sigurnosti, kao i mnoge druge beneficije koje pomažu zaposlenima da usklade privatan i poslovni život.

EMPPLE NAGRADA ZA MERCATOR-S HR TIM

U petak 1. oktobra održavao se Empple, prvi employer branding festival u Srbiji koji promoviše i podstiče zdrave employer branding prakse, u cilju kreiranja boljeg ekosistema zapošljavanja i percepcije employer branding-a kao struke koja ima relevantan doprinos biznisu. Naša kampanja „Kaži, jer se važi!“ je na tom događaju osvojila nagradu za najbolji projekat za engagement zaposlenih 2021.

Sensaloves nagrada za IDEA Organic

Na festivalu Sensa Piazzetta sreće, IDEA Organic dobila je „Sensaloves“ priznanje u kategoriji Organic – zdravi proizvodi organskog porekla – You are what you eat. Ova nagrada je svojevrsna potvrda IDEA Organic filozofije, da organska hrana predstavlja životni koncept koji se zasniva na stvaranju boljeg života kroz izbor kvalitetnih, organskih namirnica.

„Heroj Beograda“ u našim redovima

Zbog nesebičnog doprinosa organizaciji akcije pakovanja paketa pomoći za više od 180.000 najstarijih Beograđana, naš kolega Sava Kolundžić zaslužno je dobio nagradu „Heroj Beograda“.

Plaketa od Ministarstva odbrane

Trud i rad koji smo pokazali tokom borbe sa virusom Covid-19, a koji se ogleda u doniranju sredstava i pružanju podrške Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, potvrđen je plaketom koju je naša kompanija dobila od strane Ministarstva odbrane, na ceremoniji svečanog uručivanja vojnih priznanja i zahvalnica.

Priznanje Superbrands dve godine za redom

Superbrands priznanje dodeljuje se najuspešnijim kompanijama koje posluju u Srbiji i predstavlja potvrdu kvaliteta, postignutog uspeha i poverenja korisnika usluga. Kompanija Mercator-S dva puta je dobila ovo prestižno priznanje (2015/2016. i 2017/2018. godine) čime je prepoznata i potvrđena kao uspešna i kvalitetna kompanija na srpskom tržištu.

Žig „Zaštićen potrošač“ za brigu o klijentima

Republička unija potrošača dodelila nam je sertifikat „Zaštićeni potrošač“ kao potvrdu najvišeg nivoa kvaliteta usluga koje pružamo u našim Mercator-S objektima. Ovaj žig predstavlja garanciju da naša kompanija kontinuirano unapređuje i vodi brigu o potrošačima i ispunjava zahteve sertifikovanih međunarodnih standarda ISO 9001, 13001, 10002 i HACCP sistema.

Grand Prix na Disrupt konkursu

Hrabri Deda Mrazovi iz Gorske službe spasavanja Srbije deci u Tiršovoj poklonili su paketiće, a cela ideja IDEA Karavana nagrađena je sa dva priznanja. Prvu nagradu IDEA Karavan je svojio u kategoriji „Trgovina”, podkategorija „Komunikacije”, a druga nagrada „Grand Prix”, kao projekat koji je osvojio najviše glasova žirija.

Mercator-S jedini trgovinski lanac koji je društveno odgovoran poslodavac

Nakon dobijanja Family Friendly Enterprise sertifikata, kojim je Mercator-S postao jedini trgovinski lanac u Srbiji koji je dobio ovo važno priznanje, kompanija je krajem 2023. godine dobila još jedno priznanje kojim je potvrdila da je društveno odgovoran poslodavac. Mercator-S pored toga što je zaposlenima omogućio da lakše usklade privatni život i obaveze na poslu kroz korišćenje benefita koji direktno utiču na kvalitet života, intenzivno ulaže i u bezbednost i zdravlje na radu, čime je zasluženo postao i dobitnik sertifikata Društevno odgovoran poslodavac.