Spisak lokacija predviđenih za preuzimanje platnih Super Kartica bivših korisnika Pika kartice

Naziv objekta

Novo radno vreme od 01.06.

Megamarket Čačak 12:00 - 19:00, nedelja neradni dan
Megamarket Kragujevac 12:00 - 19:00, nedelja neradni dan
Megamarket Novi Sad 12:00 - 19:00, nedelja neradni dan
Megamarket Niš 12:00 - 19:00, nedelja neradni dan
Megamarket Beograd (Fob) 12:00 - 19:00, nedelja neradni dan
Megamarket Subotica 12:00 - 19:00, nedelja neradni dan

Poštovani Pika korisnici,

obaveštavamo Vas da program platne Pika kartice prestaje da postoji od ponedeljka 7. decembra 2015. godine. U nastojanju da obezbedimo još bolje uslove, u odnosu na one koje ste imali platnom Pika karticom, obezbedili smo brojne pogodnosti, koje će Vam biti na raspolaganju po zaključenju novog ugovora.

Verujemo da su na vašu adresu već stigli dopisi u kojima se nalaze sve informacije koje je potrebno da znate o ovom programu, a to su uslovi za članstvo i način na koji to možete uraditi.

Kao dobrodošlicu u novi program možete očekivati i poseban katalog koji Vam nudi pregršt pogodnosti koje možete ostvariti kao članovi našeg programa lojalnosti.

Podsećamao Vas da platna Super Kartica omogućava:

• Plaćanje do 12 rata bez kamate i naknade u IDEA, RODA, Mercator, Intersport, Avenija Mode i Modiana prodavnicama kao i Beautique parfimerijama.
• Kupovinu na 3, 6 ili 12 rata bez kamate na svim ostalim prodajnim mestima u zemlji.
• Odloženo plaćanje i podizanje gotovine do 45 dana bez kamate na preko 32 miliona prodajnih mesta i bankomata sa oznakom MasterCard.
• Sakupljanje 3 puta više bodova u IDEA prodavnicama i 4 puta više bodova u Roda i Mercator prodavnicama.
• Ostvarivanje bodova i za kupovinu van programa nagrađivanja, i to kako u zemlji tako i u inostranstvu – pri svakom plaćanju ostvarujete uštedu od 0,5% koja će Vam se vratiti na kraju obračunskog perioda, ukoliko pređete definisani prag kod Sberbank.

Pogodnosti plaćanja platnom Super Karticom ne obavezuje kupca da otvara novi račun u banci, niti da prenosi platu na banku koja je partner u ovom programu.

Ukoliko Vam je potrebna i neka dodatna informacija budite slobodni da kontaktirate:

• Telefone: 0800 / 000500 ili 021 / 4888 688 ili 0800/ 301 300
• Mejl adrese: info@superkartica.rs i pika@mercator.rs

S poštovanjem,
Mercator

Najčešće postavljena pitanja

Kakav će biti limit na platnoj Super Kartici?

Limite na platnoj Super Kartici određuje Sber banka. Unapred ne možemo znati visinu limita, jer zavisi od raznih faktora – kreditne zaduženosti, visine plate i slično.

Da li Sber banci mogu da predam zahtev za platnu super karticu, i gde mogu da je preuzmem?

Ukoliko ste bili korisnik Pika kartice na kućnu adresu Vam je poslat dopis sa obaveštenjem o daljim koracima koji se odnose na aktivaciju Vaše platne kartice. Ukoliko ostvarujete uslov za platnu Super Karticu, na Vašem dopisu biće navedena adresa jedne od prodavnica Mercatora-S, gde je potrebno da odete po svoju karticu ili dalje instrukcije.

Da li se plaća održavanje u narednih 12 meseci, za korisnike Pike?

Ne, neće se naplaćivati održavanje. Članarina je besplatna u prvih 12 meseci korišćenja bez obzira kada korisnik zaključi ugovor. To znači da će i korisnik koji zaključi ugovor 30.04.2016. imati besplatno održavanje do 30.04.2017. Nakon toga, partneri će nastojati da za Vas obezbede produžetak acije ili drugu adekvatnu ponudu o kojoj ćete biti blagovremeno obavešteni.

Do kada važi kupovina bez kamate i naknade u mreži Mercator-S?

Kupovina na 12 rata bez kamate, u mreži Mercator-S, je svima bez izuzetka dostupna najmanje do 01/05/2017 godine. Do tog datuma svi koji imaju platnu Super Karticu mogu da kupe na 12 rata bez kamate i naknade i da otplaćuju narednih 12 meseci tj. do 30/04/2018. Partneri Mercator S i Sberbank nastojaće da ovu ponudu dodatno produže, a pripremaju mnogo novih promocija i popusta ukoliko za plaćanje koristite platnu Super Karticu, o čemu će svi korisnici biti blagovremeno obavešteni. Kamata i naknada za kupovinu u Mercator S je ukinuta samo za korisnike Pike koji imaju uslova za aktivaciju platne Super Kartice. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i za sve dodatne informacije slobodno se obratite zaposlenima u objektu koji je naznačen na Vašem dopisu.

Da li i dalje mogu da obavljam kupovine na rate bez kamate kao sa Pikom?

Da. I dalje možete da obavljate kupovine na isti način i na istim mestima kao sa Pika karticom. Od 07.12.2015. umesto Pike možete aktivirati platnu Super Karticu. Platnu Super Karticu sa posebnim uslovima otplate – bez kamate i naknade možete da aktivirate do 31.05.2016. Kupujte na rate i odloženo bez kamate i naknade u svim prodavnicama Mercatora S (Idea, Roda, Mercator, Modiana, Beautique, Avenija Mode, Intersport) kao i do sada.

Da li je potrebno da se ide u banku da bi se apliciralo za platnu Super Karticu?

Za sve korisnike Pike koji su dobili dopis na kućnu adresu o prelasku Pike na platnu Super Karticu, obezbeđena je posebna olakšica da celokupni proces aktivacije platne Super Kartice realizuju u prodajnom objektu Mercatora S koji ja naznačen na dopisu.

Da li platnom Super Karticom mogu da plaćam i na drugim mestima? Koje su još dodatne pogodnosti?

Platnu Super Katicu možete da koristite svuda u Srbiji, kao i u inostranstvu. Platna Super Kartica je jedina platna kartica u zemlji koja ima mogućnost podizanja gotovine i otplate na rate. Pored toga, plaćanjem platnom Super Karticom za svaku transakciju ostvarujete bodove, a u mreži partnera čak do 4x više u odnosu na provlačenje obične Super Kartice.

Koji su još noviteti u programu Super Kartice?

Partner Mercator S za Vas je pripremio Super Kartica katalog uz koji možete ostvariti i do 50% uštede za plaćanje platnom Super Karticom - pogotovo ako kupujete tehniku! Super Kartica katalog sadrži preko 700 artikala u kojem su istaknute tri cene za svaki proizvod – redovna, snižena cena za korisnike obične Super Kartice i najniža cena za sve koji plaćanje obave platnom Super Karticom.

Dobio sam dopis da mi je Super Kartica unapred izrađena, čeka me u prodajnomm objektu, a kada sam došao nisam dobio karticu.

S obzirom da ste dobili ovaj dopis, karticu možete da dobijete. Međutim, iz nekog razloga (koji može biti na primer prezaduženost), trenutno ste odbijeni. Predlažemo da se posavetujete sa bankom kako na najefikasniji način možete da se oslobodite dela duga, a zatim da u nekom narednom periodu, u roku važenja akcije (do 31.05.2016.) dođete i ponovo aplicirate za platnu Super Karticu.

Da li je potrebno da otvaram novi račun ili da prenosim platu u Sberbank?

Pogodnosti plaćanja platnom Super Karticom Vas ne obavezuje da otvarate novi račun u banci, niti da prenosite platu na banku koja je partner u ovom programu.

Odbijen sam za platnu Super Karticu zbog godina starosti iako sam imao Pika karticu i imao uredne uplate?

Vaš zahtev je obrađen u skladu sa kriterijumima i politikom banke, koja je izdavalac platne Super Kartice, ali i važećim zakonskim propisima u toj oblasti. Za sve detaljnije informacije u vezi sa uslovima izdavanja kartice i dodatnim mogućnostima, molimo Vas da kontaktirate call centar Sberbank gde ćete dobiti najprecizniju informaciju u vezi sa Vašim upitom.

Do kada moram da odlučim da li ću koristiti platnu Super Karticu?

Kao što je istaknuto u Vašem dopisu, platnu Piku možete zameniti do 31.05.2016. godine. Ipak, zbog pogodnosti koje su za Vas pripremili Sberbank i Mercator S predlažemo da karticu aktivirate u najkraćem roku.

Imam i Piku i platnu Super Karticu, šta da radim?

Potrebno je da kontaktirate besplatni call centar Super Kartice 0800 301 300, gde ćete biti upućeni na dalje korake.

Ne mogu da dobijem Piku/Sberbank, sve vreme je zauzeto…

Broj poziva koji je upućen ka call centru Pike/Sberbank je povećan zbog dopisa koji je Mercator S poslao korisnicima. Zamolili bismo Vas za strpljenje i da pokušate malo kasnije da kontaktirate sa kolegama koje će Vam na najbolji način izaći u susret. Pored toga, u svakom trenutku svoje pitanje možete uputiti putem Roda web sajta ili u okviru inbox-a Roda Facebook stranice.

Hvala Vam na razumevanju.