Portreti humanosti

Portreti humanosti

27. februar 2023.

Utorak 27. decembar, bar za nas u Mercator-S timu, nije bio običan dan na poslu. Euforija Nove godine pala je potpuno u drugi plan, jer su hodnici naše kompanije pretvoreni u galerije. Na pet spratova Mercator-S upravne zgrade u Beogradu bilo je više od 350 portreta zaposlenih.

Iako sve te ljude dobro znate i viđate ih svaki dan, niste mogli da prođete, a da se ne zagledate u njih ponovo. Zaista su izgledali fenomenalno. I tako, dok koračate do svoje kancelarije i komentarišete s koleginicama i kolegama druge portrete, ne možete da dočekate da ugledate svoj portret. Da vidite kako vas vidi Jovan Milošev.

I konačno, kad stanete kod vrata svoje kancelarije, ugledate svoj portret koji je autentičan poput lika u ogledalu, a onda na vašem stolu pronađete još jedan list papir. U njemu se krije suština Jovanove ideje, na njemu piše da vaš portret možete otkupiti dobrovoljnom donacijom Fondaciji solidarnosti, u iznosu koji želite.

IMG_9726 slika u tekstu

Genijalno, i jako emotivno. Iako tih dana snega nije bilo, ova akcija pokrenula je lavinu naših emocija, a Fondacija solidarnosti je u decembru mesecu dostigla rekordan iznos donacije zaposlenih od gotovo milion dinara.

Naša Fondacija solidarnosti postoji od 2013. godine, s ciljem da zaposlenima pruži pomoć u teškim situacijama, a finansira se iz dobrovoljnih donacija zaposlenih, naše kompanije. Za svih 10 godina postojanja Fondacije niko nije smislio tako divan gest koji je pokrenuo ovakve emocije u svima nama. Posebno kad smo saznali da je Jovan četiri meseca u tajnosti pripremao ovo humano iznenađenje, i za to vreme nacrtao više od 350 portreta zaposlenih.

Jovane, ti si naš najkolega. Hvala ti što si svoju kreativnost i vreme uložio u promociju humanosti, i hvala ti što si svojim portretima dao priliku da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna.

Tvoj Mercator-S tim.

Od osnivanja Fondacije, 2013. godine, do danas, pomoć je dodeljena u 1.583 slučaja, a ukupan iznos koji je za sve te slučajeve doniran iznosi 59 miliona dinara.