Planinsko blago iz Raške

Planinsko blago iz Raške

Predstavljamo vam jednog od domaćih proizvođača brenda „Ukusi moga kraja“, porodičnu firmu Planinsko blago, iz doline Raške, koja spajanjem tradicije i tehnologije na naše, ali i trpeze širom sveta donosi tradicionalne proizvode napravljene od najkvalitetnijeg potkopaoničnog voća i povrća i tako ih čuva od zaborava.

Firma Planinsko blago geografski se nalazi u zoni dva nacionalna parka – parka prirode Golije i nacionalnog parka Kopaonika. Firma je nastala 2015. godine, kao mali porodični biznis, s idejom da se prirodna bogatstva Raške pretoče u proizvode koji će biti ponuđeni tržištu odnosno ljudima koji nisu u mogućnosti da u njima uživaju u urbanim sredinama.

Koristimo tradicionalne recepte, sa voćem koje je premijum kvaliteta, ali ga kuvamo na jedan moderan način, ukuvavanjem u vakuum uparivaču čime dobijamo kvalitet koji je bolji nego kad se kuva na atmosferi“ sa ponosom ističe vlasnik firme Planinsko blago, Marko Pantović.

Bogata ponuda proizvoda firme Planinsko blago uključuje crni luk sa začinima, domaću šargarepu, marinirane krastavčiće, šarenu salatu, džemove od šipurka, drenjine, šljiva, malina, kupina, jagoda, kompot od dunje, ajvar, kao i prepoznatljiv domaći sok od paradajza.

Brend „Ukusi moga kraja“ koji čine autentični srpski proizvodi napravljeni od domaćih sirovina i po tradicionalnim recepturama, uvrstio je firmu Planinsko blago u svoje saradnike i omogućio da se proizvodi ove firme nađu na trpezama širom Srbije. „Brend ‘Ukusi moga kraja’ je našoj firmi dao jedan podsticaj da možemo svoje proizvode da plasiramo na tržište Srbije pod dobrim uslovima i da ljudi mogu da osete taj pravi ukus svih tih proizvoda koje mi pravimo, autentičan iz ovih krajeva“ ističe Marko Pantović.

Firma Planinsko blago ponosni je nosilac žiga „Čuvarkuća“ koji prepoznaje i označava da je proizvod domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta. Ovim žigom firma Planinsko blago dobila je potvrdu autentičnosti pravih srpskih proizvoda koje stvaraju, ali i motivaciju da nastave da stvaraju vredne i kvalitetne proizvode.