Mercator-S Gen Z: Mladi profesionalci povezani kroz inovaciju i zajedništvo

Mercator-S Gen Z: Mladi profesionalci povezani kroz inovaciju i zajedništvo

28. jun 2023.

U našoj kompaniji postoji zajednica “Mercator-S GEN Z” koja je nastala sa idejom da se mladi ljudi koji rade kod nas, koji pripadaju generaciji Z, okupe na jednom mestu i osete povezanost kroz zajedničke karakteristike, snagu i pripadnost. Ova uveliko prisutna generacija, ima nov pogled na svet i drugačija očekivanja kao kupci, zaposleni i pojedinci. 

U našoj kompaniji trenutno radi 30 pripadnika generacije Z, u različitim poslovnim područjima od tradinga, investicija, finansija i IT-a, marketinga, maloprodaje, logistike pa sve do ljudskih resursa. Sa idejom da pružimo podršku dženzijevcima na putu ka stvaranju individualnog identiteta kroz povezivanje, komunikaciju, interakciju, edukaciju i timske zadatke, nastao je i projekat “Mercator-S GEN Z”.

U okviru ovog projekta, formirano je 6 timova od po 5 članova iz različitih područja koji će raditi na zajedničkim zadacima kao što su - onboarding program, međugeneracijsko povezivanje u radnom okruženju, reversed mentoring program, kao i teme po izboru. Ono što će slediti jesu treninzi “Design thinkinga” koje će proći svi pripadnici zajednice, kao kreativan proces rešavanja problema i kreiranja novih ideja. Naši vredni dženzijevci će tokom leta raditi na svojim zadacima, a u četvrtom kvartalu nas očekuje prezentacija ideja. Implementaciju najboljih ideja možemo očekivati u prvom kvartalu 2024. godine.

Prethodnu nedelju obeležio je prvi uživo susret članova naše GEN Z zajednice na IDEA akademiji. Koleginice i kolege su se u opuštenoj atmosferi bolje upoznali i uživali u fotografisanju. Nakon toga usledio je trening “Komunikacije” koji je održala direktorka talent sektora, Radmila Čokić. Fokus je bio na pozicijama u komunikaciji kroz različite primere i predloge, kako da prepoznamo prepreke u komunikaciji kao što su nerazumavanje druge strane, želje da se bude u pravu, nerešeni konflikti, nejasan cilj komunikacije, nejasne poruke i izostanak feedback-a.

Za kraj radne nedelje, naša Gen Z zajednica je uživala u aktivnostima u Skakaonici, gde su se opustili, pojačali balans, ritam i koordinaciju. Ova aktivnost je bila odličan način da se smanji vreme provedeno ispred ekrana, oslobodi višak stresa i uživa u smehu - jer smeh je najbolji lek!

Pratite nas kako biste saznali više o našim inovativnim projektima i aktivnostima.