Maturanati na dan dodele diploma dobili posao u Mercatoru

Maturanati na dan dodele diploma dobili posao u Mercatoru

U Biblioteci Poljoprivredne škole Beograd, u prisustvu đaka, njihovih roditelja i profesora, organizovana je svečana dodela diploma i potpisivanje ugovora sa kompanijom Mercator-S. Taj trenutak je rezultat strategije projekta dualnog obrazovanja koji treću godinu zaredom sprovode Ministarstvo prosvete, nauka i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije, Poljoprivredna škola Beograd i kompanija Mercator-S. Tom prilikom, trinaest maturanata dobilo je priliku da se zaposli u IDEA i Roda prodavnicama i Mercator hipermarketima.

Učesnici svečanog događaja i konferencije koja je održana ovim povodom, Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje, Ana Stojanović, pomoćnica direktorke centra za edukaciju Privredne komore Srbije, Dragan Filipović, direktor Poljoprivredne škole PK Beograd i Danijela Vasilj, direktorka Sektora razvoja in store procesa i prodajnih formata kompanije Mercator-S saglasili su se i istakli da je saradnja obrazovanja i privrede ključna za smanjenje nezaposlenosti u Srbiji.

„Kao jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, sa više od 8.000 zaposlenih, Mercator-S posebnu pažnju posvećuje ljudima. Zbog toga već treću godinu zaredom aktivno učestvujemo u programu dualnog obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ostvarili smo saradnju sa 20 srednjih stručnih škola, a praksu je kod nas obavilo više od 250 učenika koji žele da se stručno usavršavaju”, istakla je Danijela Vasilj, direktorka Sektora razvoja in store procesa kompanije Mercator-S, i dodala: „Ovaj program je interesantan zbog toga što, osim praktične nastave, učenicima obezbeđujemo i stipendije, a onda ih, odmah nakon sticanja diplome, i zapošljavamo kod nas”.

Program saradnje sa stručnim školama sprovodimo godinama u 19 gradova u Srbiji, gde mladi, voljni i vredni ljudi dobijaju priliku da se profesionalno usmere i usavrše svoja znanja i veštine kroz praktičan rad. Učenici su uključeni u praktično obrazovanje u IDEA i Roda prodavnicama i Mercator hipermarketima širom zemlje.