Ključ dobrog pekarstva

Ključ dobrog pekarstva

Pekara Ključ jedan je od 30 naših saradnika koji su nam ukazali poverenje i kojima pružamo mogućnost da svoje proizvode plasiraju u IDEA i Roda prodavnicama i Mercator hipermarketima širom zemlje kako bi na taj način očuvali tradicionalne vrednosti kroz proizvode koje svi volimo.

Sestre Vesna Njegić i Snežana Zec, vlasnice pekare Ključ, bave se proizvodnjom proja, tradicionalnih kolača, slanih peciva i pita još od 2006. godine. O tome kako je ideja nastala, Snežana govori: „Prelomni momenat je bio jedan porodični ručak kada je majka stavila na sto njenu dobro poznatu bosansku krompirušu. Sestra i ja odmah smo znale da krećemo u porodični biznis i šta će biti naš budući fokus, jer smo detinjstvo provele uz tradicionalne, domaće, rukom rađene proizvode od testa, koje je majka nasledila od bake“.

Priče iz Merkatora  - Ključ dobrog pekarstva

Za ovih petnaestak godina postojanja, porodična pekara Ključ postala je sinonim za kvalitetne, ručno rađene domaće pite bez aditiva i veštačkih dodataka. Na tržištu su postale prepoznatljive i po proizvodnji ručno rađenih kora koje se prave po tradicionalnoj metodi staroj više od veka, uz poštovanje standarda bezbednosti i kvaliteta u proizvodnji hrane.

Kompanija Mercator-S prepoznaje i vrednuje kvalitetne domaće proizvođače tradicionalnih srpskih proizvoda kakva je pekara Ključ i u okviru svog brenda „Ukusi moga kraja“ omogućava da takvi proizvodi nađu put do svojih potrošača. U ponudi naših IDEA i Roda prodavnica, kao i Mercator hipermarketa mogu se pronaći proizvodi pekare Ključ – smrznute proje sa ukusom sira, sa ajvarom, sirom i heljdom, kao i posne UMK proje.