Ukusi moga kraja

Ukusi moga kraja

PRVI SRPSKI BREND SA VIŠE OD 100 ČUVARKUĆA

Ukusi moga kraja: Mali proizvođači najvećih domaćih vrednosti

Tradicija dobrih ukusa iz svih krajeva naše bogate zemlje je ideja na kojoj počiva brend Ukusi moga kraja, a koji je kao svojevrstan model poslovanja koji podržava male domaće proizvođače osmislila kompanija Mercator-S. Počeli smo pre šest godina sa samo 6 proizvođača i 30 proizvoda, a danas Ukusi moga kraja imaju više od 200 autentičnih srpskih proizvoda, napravljenih od domaće sirovine, po tradicionalnoj recepturi, bez konzervansa, aditiva ili veštačkih boja. Od dodeljenih više 500 žigova “Čuvarkuća” od strane Privredne komore Srbije kroz projekat “Stvarano u Srbiji”, Ukusi moga kraja su prvi srpski brend koji je osvojio više od 100 Čuvarkuća, čak 113. 

Brendovi - Ukusi moga kraja - 1

„Naš brend Ukusi moga kraja premašio je magičnu brojku od 100 žigova, jer smo kompanija koja je izuzetno orijentisana prema domaćoj proizvodnji, i pre svega podršci razvoja malih lokalnih proizvođača. U prilog tome možda najbolje govori to da su IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi prvi trgovinski lanci koji su u svim svojim objektima označili proizvode koji su „Čuvarkuće“ srpske privrede, ali i to da naša kompanija Mercator-S čak 97% vrednosti prometa stvara u saradnji sa domaćim proizvođačima i dobavljačima. Zbog svega toga stvarno verujemo da proizvodi koji su stvoreni u Srbiji treba da budu vidljiviji kupcima i mi činimo sve što možemo da tako i bude“, rekao je Miloš Nikolić, direktor sektora za razvoj trgovačke marke u kompaniji Mercator-S.

Brendovi - Ukusi moga kraja - Milos Nikolic

Kroz Ukuse moga kraja privrednici rastu, a potrošači dobijaju najbolje od onoga što naša zemlja ima da ponudi: mlečne proizvode, vrhunske i jedinstvene ukuse džemova, zimnice, autentične pekarske proizvode i poslastice, meso i mesne proizvode najvišeg kvaliteta, kao i smrznuto voće i povrće, različite vrste brašna, testenina i žitarica, suvo voće i domaća vina.

Brendovi - Ukusi moga kraja - 2

„Ukusi moga kraja” je najuspešniji projekat kompanije Mercator-S, na koji smo izuzetno ponosni, kao što smo ponosni na tim koji radi na razvoju brenda, ali i na sve naše partnere, proizvođače, koji takođe doprinose tome da „Ukusi  moga kraja” budu baš to što jesu. 

Pridružite nam se! 

Nastavljamo sa misijom razvoja brenda „Ukusi moga kraja”, jer želimo da uključimo nove proizvođače i da potrošačima u Srbiji ponudimo domaće proizvode koje do sada nisu probali. 

Pozivamo srpske proizvođače, koji stvaraju autentične domaće proizvode vrhunskog kvaliteta, da nam se jave i postanu deo porodice „Ukusi moga kraja”. 

Na taj način dobijaju mogućnost da plasiraju svoje proizvode, ali i da se dalje razvijaju. To je značajno za sve nas i privredu Srbije. 

Kontaktirajte nas na mejl adresu pl@mercator.rs