100% domaće meso

100% domaće meso

Samo domaće meso može da bude 100% sveže

Tradicionalna srpska trpeza nezamisliva je bez specijaliteta od mesa – bilo da je to naš nadaleko čuveni roštilj, ili ukusne sarmice od zelja, sočne karađorđeve šnicle, krmenadle, mesne rolade, pečenje koje se lepi za prste... 

Upravo zbog svih tih mesnih specijaliteta važno je da meso bude kvalitetno i sveže. Zato, samo za domaće meso pouzdano možemo da tvrdimo da je sveže, kontrolisano i kvalitetno, zato što je 100% UZGAJANO na najvećim domaćim farmama sa dugom tradicijom, zato što je 100% HRANJENO isključivo hranom iz naših fabrika stočne hrane, zato što je 100% KONTROLISAN celokupni proces, od uzgoja do prevoza, zato što nema zamrzavanja, pa meso može za najviše 48 sati da stigne od farme do, na primer, sarme. Zato je važno da sveže meso bude 100% domaće!

Saradnja sa domaćim farmama jedan je od ključnih aspekata kvaliteta, jer trgovcima omogućava da svakodnevno prate proces uzgoja, ali i sve druge elemente koji utiču na kvalitet i svežinu mesa. Upravo zato Aleksandar Đokić, direktor sektora za nabavku svežeg mesa, navodi da je, što se tiče same kontrole kvaliteta mesa u sistemu „Mercator-S”, ona je na najvišem nivou. U prilog tome možda i najbolje govori podatak da IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi u svom sistemu imaju 210 mesara, i da u proseku dnevno prodaju oko 40 tona mesa koje je obeleženo sa „100% domaće”. 

01

„Naša kompanija ima svoj sektor kontrole kvaliteta koji broji više od dvadeset veterinara i tehnologa koji kontrolišu kvalitet mesa na samom ulazu u naš distributivni centar, takođe kontrolišu kvalitet i bezbednost prodaje mesa u samim maloprodajnim objektima, i kontrolišu proizvodnju mesa kod naših dobavljača putem redovnih i vandrednih audita. Carnex je najveći dobavljač mesa za Mercator-S. Imaju farmu sa više od 200 hiljada svinja i svoju klaničnu industriju gde proizvode meso, i u prometu svinjskog mesa kod nas učetvuju sa čak 45%. Oni imaju farmu koja ima 100% zatvoren sistem ‘od njive do trpeze’, imaju svoje žitarice i hranu za životinje, i mi baš iz tih razloga sa njima imamo stratešku saradnju” rekao je Aleksandar Đokić, direktor sektora za nabavku svežeg mesa u kompaniji Mercator-S.